How to get promo ticket

Helly everyone, back again in my blog after long time sleep hehe. I would like to share you a tips about how to getcheap (or even free) airplane ticket easily.

Nowadays, people can travel easily with airplane. Why this is happen? I think because there are so many low cost carrier now, such as AirAsia, Ryan Air, Jet Star, Cebu Pacific, Tiger Air, Citilink, etc. Low cost carrier is a cheap flight company. They always give the customer a promo ticket regulalrly (or we can say cheap ticket). Based on my lil experience, i will give you tips to get that😀

Here it is :

  1. Sign up your email in low cost carrier website, then subscribe the bulletin

If the company have a promo, you can get a notification in your email first. So you can get fast promo information than others

pilih subsribe/langganan buletin berkala

pilih subsribe/langganan buletin berkala

  1. Liked the low cost carrier company on facebook or follow the company in twitter

As a largest social media, the company also use facebook or twitter to share promo information. Example is i get promo ticket with citilink to makassar and belitung only 100k round trip.

  1. Follow quiz or lottery in their website

Sometimes, the company will give you prize to their customer with quiz or lottery. If you luckey, you can get it. Btw, thanks for tiger air mandala who give me free ticket jakarta-bali because i win the quiz😀, but it so sad i hear that tigerair mandala bankrupt now.

free ticket from tigerair mandala

free ticket from tigerair mandala

  1. Make friends with person who works in travel agent or general affair

In some case, the ticket promo is hidden from anyone. The first person know that promo ticket is travel agent or general affair. So if you have friends who work as travel agent or GA, you will get valuable info about promo ticket.

In the last time, that’s all my advice to you. I think this tips is very useful especially if your hobby is travelling. It can make your cost in travell lower than before. Happy hunting ticket!

(this tips was my speaking class test in pare, kediri)

 

Halo semua setelah sempat 2 bulan gak aktiv ngeblog sekaran saya balik lagi untuk menulis. Sempet bingung untuk memulai ide tulisan terbaru, tapi Alhamdulillah kelar jg tulisan ini. Oh iya sebelumnya saya resign dari kerjaan lama karena satu lain hal. Lalu setelah itu kegiatan saya ya backpacking ke bali, lombok, dan beberapa destinasi luar. Oia kali ini saya akan bikin tulisan dengan 2 bahasa, maklum masih anget english abis menimba ilmu di pare, kampung inggris.

Sekarang ini, orang-orang dapat terbang dengan mudahnya. Kenapa koq gitu? Aku rasa karena sekarang udah banyak low cost carrier, seperti AirAsia, dll. Low cost carrier sendiri artinya adalah perusahaan penerbangan yang murah/ekonomis. Mereka selalu kasih tiket promo secara berkala. Berdasarkan pengalaman mendapatkan tiket murah, saya akan memberi tips untuk pembaca agar dapat tiket murah.

  1. Daftar di situs low cost carrier, lalu kamu berlangganan buletinnya

Jika perusahaan tsb sedang ngadain promo, kamu akan dikirim notifikasi ke emailmu. Jadi kamu bisa tau lebih cepat dari orang lain.

  1. Like akun facebook atau follow twitter maskapai tersebut

Sebagai sosial media terbesar, terkadang maskapai murah tsb menggunakan fb atau twitter untuk membagikan info promo itu. contoh saya dapet tiket PP hanya 100rb ke makassar dan beitung dengan maskapai citilink

  1. Ikut kuis atau undian berhadiah

Terkadang, maskapai murah tsb memberikan hadiah tiket gratis ke pelanggan lewat kuis atau undian. Kalau kamu beruntung kamu bisa dapat koq. Contohnya saya pernah menang kuis dr tigermandala, tapi sayang maskapai itu sekarang tutup. Selamat tinggal dan terima kasih mandala

  1. Cari temen yang kerja di travel agent atau sebagai general affair

Dalam kasus tertentu, informasi promo itu disembunyikan. Biasanya orang pertama yang tau adalah travel agent atau GA. Nah klo kita punya temen yang kerja sebagai GA atau travel agent bisa tuh minta info promo tsb.

Akhir kata, hanya itu yang bisa saya share tentang tips mendapatkan tiket murah. Bukan bermaksud menggurui, hanya sekadar berbagi info, karena saya pun masih belajar sama sesepuh-sesepuh backpacker yang ada. Selamat berburu tiket!

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s